Těstovinový salát s paprikou a tuňákem PDF Tisk
( 2 - user rating )
Napsal uživatel Janina   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29

Suroviny

(pro 4 osoby)
125 g špaget
1 lžíce soli
1 lžička oleje
225 g tuňáka v oleji (konzerva)
2 zelené papriky
250 g rajčat
100 g majonézy
2 lžíce kečupu
1 lžíce sladké papriky
50 g bílého jogurtu
½ lžičky cukru
pepř
2 lžíce nadrobno nasekané pažitky
případně 8-10 oliv plněných paprikou

Postup

Špagety vložíme do 1 litru vroucí vody, přidáme sůl a olej. Necháme 10 minut vařit, pak je vyjmeme a propláchneme studenou vodou. Necháme je okapat a pak je pokrájíme. Smícháme majonézu s kečupem, paprikou, jogurtem a cukrem, osolíme a opepříme. Maso z tuňáka rozdrobíme a smícháme s vlastní šťávou a olejem. Papriky rozkrojíme na čtvrtky, odstraníme semena, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Z rajčat odstraníme střed a nakrájíme na osminky. Zeleninu a těstoviny smícháme s tuňákem a přelijeme tomatovou majonézou.