Salát z celeru, křenu a jablek PDF Tisk
( 2 - user rating )
Napsal uživatel Pája   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29

Suroviny

(pro 4 osoby)
70 g křenu
200 g celeru
300 g zelených jablek
50 g vlašských ořechů
120 g lehké majonézy
cukr
sůl
bílý pepř
případně citrónová šťáva

Postup

Celer očistíme, nakrájíme na tenké nudličky, spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat. Křen očistíme, nastrouháme najemno a smícháme v misce s okapaným celerem. Jablka oloupeme, nakrájíme na tenké nudličky a přidáme do misky. Jádra ořechů nasekáme nadrobno a krátce povaříme v trošce vody. Necháme chvíli okapat na cedníku a přidáme je do misky. Vše smícháme s majonézou, dochutíme solí, cukrem a pepřem.
Pokud jsou jablka kyselejší, přidáme cukr, pokud příliš sladká, přidáme několik kapek citrónové šťávy.
Porce salátu zdobíme růžičkou jablečné slupky nebo dílky jablka.