Salát z celeru, křenu a jablek |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29 |
Suroviny(pro 4 osoby)70 g křenu 200 g celeru 300 g zelených jablek 50 g vlašských ořechů 120 g lehké majonézy cukr sůl bílý pepř případně citrónová šťáva PostupCeler očistíme, nakrájíme na tenké nudličky, spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat. Křen očistíme, nastrouháme najemno a smícháme v misce s okapaným celerem. Jablka oloupeme, nakrájíme na tenké nudličky a přidáme do misky. Jádra ořechů nasekáme nadrobno a krátce povaříme v trošce vody. Necháme chvíli okapat na cedníku a přidáme je do misky. Vše smícháme s majonézou, dochutíme solí, cukrem a pepřem.Pokud jsou jablka kyselejší, přidáme cukr, pokud příliš sladká, přidáme několik kapek citrónové šťávy. Porce salátu zdobíme růžičkou jablečné slupky nebo dílky jablka. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |