Celerový salát |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20 |
Suroviny500 g celeru0,5 dl bílého vinného octa provensálské koření 3 dl vody 300 g brambor uvařených ve slupce 2 lžíce plněných zelených oliv Zálivka: 4 lžíce olivového oleje mletý bílý pepř 1 lžička cukru 1 lžička soli 3 červené cibule PostupCeler očistíme, nakrájíme na sloupky a 15 minut vaříme ve 3 dl vody s octem, solí a provensálským kořením. Potom scedíme a necháme okapat. Očištěnou cibuli nakrájíme na kolečka, zalijeme vařícím nálevem a necháme vychladnout. Do mísy dáme celer, brambory nakrájené na kostky, cibuli i s nálevem, olivy nakrájené na kolečka a promícháme. Na chladném místě necháme 60 minut.Zálivka: ocet, olej, pepř, cukr a sůl necháme přejít varem, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a promícháme. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |