Zeleninové rizoto pro diabetiky |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27 |
Suroviny(pro 4 osoby)160 g rýže 20 g mrkve 20 g květáku 15 g celeru 15 g petržele 10 g kukuřičných zrn olej petrželová nať sůl 120 g tvrdého sýra PostupVšechnu očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky nebo nahrubo nastrouháme. Z květáku odkrojíme košťál a hlávku rozebereme na menší růžičky. Kukuřičná zrna propláchneme. Rýži propereme, spaříme, přidáme k ní olej, vodu, osolíme a necháme dusit. Po chvíli doplníme připravenou zeleninou a dále dusíme doměkka. Hotové rizoto servírujeme posypané nasekanou zelenou petrželkou a nastrouhaným tvrdým sýrem.Celkem: energetická hodnota 4690 kJ, sacharidy 143 g, tuky 40 g, bílkoviny 45 g |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |