Zeleninové rizoto pro diabetiky PDF Tisk
( 2 - user rating )
Napsal uživatel Zuzka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27

Suroviny

(pro 4 osoby)
160 g rýže
20 g mrkve
20 g květáku
15 g celeru
15 g petržele
10 g kukuřičných zrn
olej
petrželová nať
sůl
120 g tvrdého sýra

Postup

Všechnu očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky nebo nahrubo nastrouháme. Z květáku odkrojíme košťál a hlávku rozebereme na menší růžičky. Kukuřičná zrna propláchneme. Rýži propereme, spaříme, přidáme k ní olej, vodu, osolíme a necháme dusit. Po chvíli doplníme připravenou zeleninou a dále dusíme doměkka. Hotové rizoto servírujeme posypané nasekanou zelenou petrželkou a nastrouhaným tvrdým sýrem.

Celkem: energetická hodnota 4690 kJ, sacharidy 143 g, tuky 40 g, bílkoviny 45 g