Jemný guláš pro diabetiky PDF Tisk
( 7 - user rating )
Napsal uživatel Zuzka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26

Suroviny

(pro 4 osoby)
320 g masa (libové hovězí, telecí, vepřové, králičí, nejlépe směs)
200 g rajčat
40 g oleje
1 cibule
20 g brambor
majoránka
mletý kmín
petrželová nať
sůl

Postup

Omyté kostky masa zprudka opečeme na oleji a podlijeme horkou vodou. Osolíme, doplníme omytá a nakrájená rajčata, celou oloupanou cibuli a dusíme pod pokličkou na mírném plameni. Když je maso téměř měkké, přidáme očištěné, jemně nastrouhané syrové brambory, mletý kmín a majoránku. Z hotového guláše vyjmeme cibuli (pokud se rozdusila, nevadí) a přidáme drobně nasekanou petrželovou nať.

Celkem: energetická hodnota 3149 kJ, sacharidy 18 g, tuky 61 g, bílkoviny 34 g