Polévka bramborová se zeleninou pro diabetiky PDF Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Superkuchtík   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:24

Suroviny

(pro 4 osoby)
160 g brambor
80 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
10 g sušených hub
10 g hladké mouky
20 g oleje
majoránka
kmín
sůl
petrželová nať

Postup

Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na malé kostičky a osmažíme na oleji. Zaprášíme moukou a podlijeme horkou vodou. Houby spaříme, přidáme je k zelenině a vaříme. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky, po chvíli je přidáme k zelenině, osolíme, okmínujeme, přidáme majoránku a vše vaříme doměkka. Hotovou polévku dochutíme nasekanou petrželovou natí.

Celkem: energetická hodnota 1722 kJ, sacharidy 52 g, tuk 20 g, bílkoviny 7 g