Rychlé řezy z podmáslí pro diabetiky PDF Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Veronika   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:24

Suroviny

200 ml podmáslí
1 vejce
sladidlo místo 100 g cukru (Sucrazit, Diner, Diafan, Kandisin, Sular)
4 lžíce oleje
180 g polohrubé mouky
½ balíčku prášku do pečiva
papír na pečení
150 g dia džemu

na polevu:
100g dia hořké čokolády
50 g ztuženého pokrmového tuku

Postup

Podmáslí rozšleháme v míse s vejcem, sladidlem a olejem, přidáme mouku s práškem do pečiva a vše lehce promícháme. Těsto nalijeme do menšího pekáče vyloženého pečícím papírem, urovnáme a pečeme v předehřáté troubě při 200.C. Po vychladnutí potřeme džemem rozvařeným se lžící vody.
Čokoládu rozlámeme na menší kousky a s nadrobno nakrájeným tukem vložíme do kastrůlku postaveného do většího kastrolu s horkou vodou. Za stálého míchání zahříváme, dokud nevznikne hladká poleva. Tou polijeme nakonec koláč.
Po ztuhnutí polevy ho rozdělíme na 22 dílů.

1 díl: sacharidy 10 g, tuk 6 g