Rychlé řezy z podmáslí pro diabetiky |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:24 |
Suroviny200 ml podmáslí1 vejce sladidlo místo 100 g cukru (Sucrazit, Diner, Diafan, Kandisin, Sular) 4 lžíce oleje 180 g polohrubé mouky ½ balíčku prášku do pečiva papír na pečení 150 g dia džemu na polevu: 100g dia hořké čokolády 50 g ztuženého pokrmového tuku PostupPodmáslí rozšleháme v míse s vejcem, sladidlem a olejem, přidáme mouku s práškem do pečiva a vše lehce promícháme. Těsto nalijeme do menšího pekáče vyloženého pečícím papírem, urovnáme a pečeme v předehřáté troubě při 200.C. Po vychladnutí potřeme džemem rozvařeným se lžící vody.Čokoládu rozlámeme na menší kousky a s nadrobno nakrájeným tukem vložíme do kastrůlku postaveného do většího kastrolu s horkou vodou. Za stálého míchání zahříváme, dokud nevznikne hladká poleva. Tou polijeme nakonec koláč. Po ztuhnutí polevy ho rozdělíme na 22 dílů. 1 díl: sacharidy 10 g, tuk 6 g |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |