Piškotový koláč s jahodami a krémem pro diabetiky |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:24 |
Suroviny120 g hladké mouky3 vejce sladidlo místo 100 g cukru (Sucrazit, Diner, Diafan, Kandisin, Sular) 2 lžičky prášku do pečiva 2 lžíce oleje pečící papír nebo tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy 300 g jahod na krém: 3 dl mléka 1 balíček vanilkového nebo ovocného pudinku 50 g másla sladidlo na přeliv: 100 ml vody 8 g Solamylu citrónová šťáva sladidlo PostupZ bílků ušleháme pevný sníh a lehce do něj vmícháme postupně žloutky a sladidlo, pak mouku s práškem do pečiva a nakonec olej, vše opatrně promícháme. Koláčovou formu vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme tukem a vysypeme moukou a těsto do ní vlijeme, povrch urovnáme. Pečeme ve vyhřáté troubě. Vychladlý koláč přeložíme na rovný tác.V části studeného mléka rozmícháme pudinkový prášek. Zbývající mléko dáme vařit, a když je už teplé, vlijeme do něj rozmíchaný pudinkový prášek a za stálého míchání ho přivedeme k varu. Vaříme asi 1 minutu. Pudink za občasného míchání necháme vychladnout, pak do něj přidáme sladidlo a po kouskách změklé máslo, vše našleháme do krému. Krém natřeme na koláč a na něj do kruhů vyrovnáme jahody. Smícháme Solamyl s vodou, citrónovou šťávou, sladidlem a krátce povaříme. Tuhnoucím přelivem potřeme jahody. Koláč rozdělíme na 16 dílů. 1 díl: sacharidy 12 g, tuk 6 g |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |