Kakaové řezy s jablky pro diabetiky PDF Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Zuzka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:24

Suroviny

200 g hladké mouky
200 g nahrubo nastrouhaných jablek
sladidlo místo 160 g cukru (Sucrazit, Diner, Diafan, Kandisin, Sular)
2 vejce
60 g tuku
30 g kakaa
½ balíčku prášku do pečiva
pečící papír nebo tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání plechu
200 g prolisovaného dia džemu

na polevu:
100 g hořké dia čokolády
50 g ztuženého tuku

Postup

Jablka smícháme se sladidlem a rozšlehanými vejci. Necháme stát asi 15 minut a pak přidáme rozehřátý tuk. Posypeme prosátou moukou, kakaem, práškem do pečiva a vše lehce promícháme. Těsto nalijeme do pekáče vyloženého pečícím papírem nebo vymazaného tukem a vysypaného moukou. Povrch uhladíme. Upečeme ve vyhřáté troubě při 180.C. Upečený ještě vlažný plát potřeme džemem. Čokoládu rozlámeme na malé kousky, tuk nadrobno nakrájíme a obojí vložíme do malého kastrůlku, který postavíme do většího kastrolu s horkou vodou a za stálého míchání zahříváme na malém plameni, dokud nevznikne hladká poleva, kterou hned naneseme na plát na vrstvu džemu. Po ztuhnutí polevy krájíme na 30 kousků.

1 řez: sacharidy 10 g, tuk 4 g