Kakaové řezy s jablky pro diabetiky |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:24 |
Suroviny200 g hladké mouky200 g nahrubo nastrouhaných jablek sladidlo místo 160 g cukru (Sucrazit, Diner, Diafan, Kandisin, Sular) 2 vejce 60 g tuku 30 g kakaa ½ balíčku prášku do pečiva pečící papír nebo tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání plechu 200 g prolisovaného dia džemu na polevu: 100 g hořké dia čokolády 50 g ztuženého tuku PostupJablka smícháme se sladidlem a rozšlehanými vejci. Necháme stát asi 15 minut a pak přidáme rozehřátý tuk. Posypeme prosátou moukou, kakaem, práškem do pečiva a vše lehce promícháme. Těsto nalijeme do pekáče vyloženého pečícím papírem nebo vymazaného tukem a vysypaného moukou. Povrch uhladíme. Upečeme ve vyhřáté troubě při 180.C. Upečený ještě vlažný plát potřeme džemem. Čokoládu rozlámeme na malé kousky, tuk nadrobno nakrájíme a obojí vložíme do malého kastrůlku, který postavíme do většího kastrolu s horkou vodou a za stálého míchání zahříváme na malém plameni, dokud nevznikne hladká poleva, kterou hned naneseme na plát na vrstvu džemu. Po ztuhnutí polevy krájíme na 30 kousků.1 řez: sacharidy 10 g, tuk 4 g |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |