Linecká kolečka pro diabetiky PDF Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Janina   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:24

Suroviny

100 g másla nebo tuku
sladidlo místo 120 g cukru (Sucrazit, Diner, Diafan, Kandisin, Sular)
250 g hladké mouky
2 žloutky
1 lžička prášku do pečiva
2 lžíce vody
hladká mouka na vál
papír na pečení
150 g dia džemu na spojení

Postup

Změklé máslo nebo tuk rozmícháme se sladidlem, přidáme postupně žloutky a napěníme. Na vál prosijeme mouku a prášek do pečiva, přidáme máslovou směs, vodu a vypracujeme těsto. Dáme ho do mikroténového sáčku a aspoň na půl hodiny dáme do chladničky odležet. Pak ho rozválíme na tenký plát a vykrajujeme z něj kolečka, která klademe na plech vyložený pečícím papírem. Z každého druhého kolečka uprostřed ještě vykrojíme malý tvar. Kolečka pečeme v troubě při 220.C dorůžova. Vychladlá kolečka (plné s vykrojeným) spojujeme džemem.
100 g obsahuje 40 g sacharidů a 16 g tuku