Linecká kolečka pro diabetiky |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:24 |
Suroviny100 g másla nebo tukusladidlo místo 120 g cukru (Sucrazit, Diner, Diafan, Kandisin, Sular) 250 g hladké mouky 2 žloutky 1 lžička prášku do pečiva 2 lžíce vody hladká mouka na vál papír na pečení 150 g dia džemu na spojení PostupZměklé máslo nebo tuk rozmícháme se sladidlem, přidáme postupně žloutky a napěníme. Na vál prosijeme mouku a prášek do pečiva, přidáme máslovou směs, vodu a vypracujeme těsto. Dáme ho do mikroténového sáčku a aspoň na půl hodiny dáme do chladničky odležet. Pak ho rozválíme na tenký plát a vykrajujeme z něj kolečka, která klademe na plech vyložený pečícím papírem. Z každého druhého kolečka uprostřed ještě vykrojíme malý tvar. Kolečka pečeme v troubě při 220.C dorůžova. Vychladlá kolečka (plné s vykrojeným) spojujeme džemem.100 g obsahuje 40 g sacharidů a 16 g tuku |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |