Makový chléb |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27 |
SurovinyVelikost I – cca 850 g375 ml vody 500 g polohrubé mouky 75 g pšeničné krupice 1 kávová lžička cukru 1 kávová lžička soli 50 g celá nebo mletá maková zrníčka 15 g másla špetka nastrouhaného muškátu 1 polévková lžíce nastrouhaného parmezánu ¾ balíčku sušeného droždí Velikost II – cca 1380 g 570 ml vody 670 g polohrubé mouky 130 g pšeničné krupice 1 ½ kávová lžička cukru 1 ½ kávová lžička soli 75 g celá nebo mletá maková zrníčka 20 g másla 2 špetky nastrouhaného muškátu 1 ½ polévková lžíce nastrouhaného parmezánu 1 balíček sušeného droždí PostupProgram: Sprint nebo Sladký (ETA Siesta)Při použití programu Sladký bude chléb lehčí - použijte velikost I – jinak bude objem příliš velký. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |