Plněný sýrový chléb |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Radka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26 |
Suroviny2 a 1/2 čajové lžičky droždí3 odměrky hladké polosvětlé T650 a celozrnné žitné mouky v poměru 2:1 1/2 čajové lžičky soli 1 polévková lžíce cukru 1 polévková lžíce másla - margarínu 225 ml mléka PostupJakmile projdou všechny hnětací cykly, vyjmeme těsto (pekárnu necháme stále běžet), rozválíme ho na málo pomoučněném vále na placku, posypeme sýrem (1 lžíce parmezánu + lze přidat např Nivu 5dkg) + 1 menší nadrobno nakrájená cibule + 1/2 lžíce oregana (ideálně čerstvého). Pak placku s náplní zarolujeme a pokusímese z ní uplácat takový kvádřík, aby šel akorát do pekárny. Vyndáme hnětací háky a dáme zpátky do pekárny chleba (nejlépe spojem, který vznikne rolováním placky, nahoru - jinak se dole přichytí a při vyndavání se chleba rozrolovává). Necháme v klidu kynout a upéct tak jak je to v programu.Program světlý chléb - střední velikost - střední kůrka |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |