Plněný sýrový chléb PDF Tisk
( 4 - user rating )
Napsal uživatel Radka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26

Suroviny

2 a 1/2 čajové lžičky droždí
3 odměrky hladké polosvětlé T650 a celozrnné žitné mouky v poměru 2:1
1/2 čajové lžičky soli
1 polévková lžíce cukru
1 polévková lžíce másla - margarínu
225 ml mléka

Postup

Jakmile projdou všechny hnětací cykly, vyjmeme těsto (pekárnu necháme stále běžet), rozválíme ho na málo pomoučněném vále na placku, posypeme sýrem (1 lžíce parmezánu + lze přidat např Nivu 5dkg) + 1 menší nadrobno nakrájená cibule + 1/2 lžíce oregana (ideálně čerstvého). Pak placku s náplní zarolujeme a pokusímese z ní uplácat takový kvádřík, aby šel akorát do pekárny. Vyndáme hnětací háky a dáme zpátky do pekárny chleba (nejlépe spojem, který vznikne rolováním placky, nahoru - jinak se dole přichytí a při vyndavání se chleba rozrolovává). Necháme v klidu kynout a upéct tak jak je to v programu.


Program světlý chléb - střední velikost - střední kůrka