Farmářská polévka PDF Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Pája   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20

Suroviny

2 pórky
2 velké mrkve
1 malé bílé zelí
1 velká cibule
250 g celeru
125 g šunky
50 g másla nebo margarínu
1 l masového vývaru (instant)nebo vody
100 g rýže
sůl
mletý černý pepř
1/2 svazečku petrželové natě

Postup

Zeleninu očistíme, opláchneme, pórek a mrkev nakrájíme na kolečka, zelí na nudličky. V hrnci ohřejeme máslo, přidáme zeleninu, krátce za občasného míchání dusíme. Zalijeme vývarem, který jsme připravili podle návodu na obalu. Přivedeme k varu, vsypeme rýži, dochutíme solí a pepřem. Přikryté vaříme na minimu 20 minut. Těsně před dovařením vložíme do polévky nakrájenou šunku, dochutíme dle potřeby. Petrželovou nať opláchneme, osušíme, nasekáme a posypeme polévku.