Farmářská polévka |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20 |
Suroviny2 pórky2 velké mrkve 1 malé bílé zelí 1 velká cibule 250 g celeru 125 g šunky 50 g másla nebo margarínu 1 l masového vývaru (instant)nebo vody 100 g rýže sůl mletý černý pepř 1/2 svazečku petrželové natě PostupZeleninu očistíme, opláchneme, pórek a mrkev nakrájíme na kolečka, zelí na nudličky. V hrnci ohřejeme máslo, přidáme zeleninu, krátce za občasného míchání dusíme. Zalijeme vývarem, který jsme připravili podle návodu na obalu. Přivedeme k varu, vsypeme rýži, dochutíme solí a pepřem. Přikryté vaříme na minimu 20 minut. Těsně před dovařením vložíme do polévky nakrájenou šunku, dochutíme dle potřeby. Petrželovou nať opláchneme, osušíme, nasekáme a posypeme polévku. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |