Půlnoční polévka |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26 |
Surovinyhovězí přední nebo pupekkořenová zelenina (celer, petržel, mrkev) velká cibule česnek podle chuti (spíš více) nové koření bobkový list jalovec celý černý pepř mletý koriandr maggi sójová omáčka worcestrová omáčka kari hřebíček koření gyros sterilizované žampióny zelená petrželka sůl, mletý pepř vlasové nudle PostupDo tlakového hrnce dáme maso, veškerou očištěnou kořenovou zeleninu, celé stroužky česneku, celou oloupanou cibuli, bobkový list, celý pepř, jalovec, hřebíček, nové koření. Osolíme, zalijeme vodou a dáme vařit¨asi na 45 minut. Pak polévku odstavíme a necháme mírně prochladnout. Vývar pak přecedíme, kořenovou zeleninu, cibuli i maso nakrájíme na kousky a dáme zpět do vývaru. Česnek do vývaru propasírujeme. Přidáme nakrájené žampióny a přivedeme k varu. Dochutíme koriandrem, kari, gyrosem, sójovou omáčkou, worcestrovou omáčkou, maggi, mletým pepřem a solí. Nakonec přidáme vlasové nudle a ještě krátce povaříme.Před podáváním přidáme nasekanou čerstvou zelenou petrželku. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |