Polévka z bílého vína se sněhovými nočky |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25 |
Suroviny(pro 4 osoby)600 g vypeckovaných třešní 400 ml vody 1 lžička mleté skořice 120 g cukru krupice 200 ml bílého vína 100 ml tekuté šlehačky 20 g Solamylu Na nočky: 1 bílek 30 g cukru krupice PostupBílek šleháme v horké vodní lázni s 15 g cukru asi 5 minut. Pak přidáme zbývajících 15 g cukru a ještě šleháme do zhoustnutí. Z hmoty děláme lžičkou kopečky na plech vyložený pečícím papírem a ve vyhřáté troubě je sušíme při 100.C asi hodinu. Třešně krátce povaříme ve vodě s cukrem a skořicí. Pak přilijeme víno a zahustíme Solamylem. Vše pak po zchladnutí rozmixujeme (můžeme použít ponorný mixér) a přilijeme šlehačku. Polévku dáme do chladničky.Podáváme v miskách ozdobené sněhovými nočky. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |