Polévka z bílého vína se sněhovými nočky PDF Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Janina   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25

Suroviny

(pro 4 osoby)
600 g vypeckovaných třešní
400 ml vody
1 lžička mleté skořice
120 g cukru krupice
200 ml bílého vína
100 ml tekuté šlehačky
20 g Solamylu

Na nočky:
1 bílek
30 g cukru krupice

Postup

Bílek šleháme v horké vodní lázni s 15 g cukru asi 5 minut. Pak přidáme zbývajících 15 g cukru a ještě šleháme do zhoustnutí. Z hmoty děláme lžičkou kopečky na plech vyložený pečícím papírem a ve vyhřáté troubě je sušíme při 100.C asi hodinu. Třešně krátce povaříme ve vodě s cukrem a skořicí. Pak přilijeme víno a zahustíme Solamylem. Vše pak po zchladnutí rozmixujeme (můžeme použít ponorný mixér) a přilijeme šlehačku. Polévku dáme do chladničky.
Podáváme v miskách ozdobené sněhovými nočky.