Rybí polévka |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25 |
Suroviny2 kapří hlavy300 g kapřích vnitřností (nejlépe jikry i mlíčí) 100 g celeru 50 g petržele 50 g mrkve 100 g másla hrst hrachu (den předem namočeného) kousek celého zázvoru 20 kuliček pepře 5 kuliček nového koření ½ menší cibule 3 bobkové listy sůl na jíšku: 50 g másla 50 g hladké mouky PostupKapří hlavy zbavíme skřelí, důkladně je omyjeme a celé vaříme v osolené vodě s bobkovým listem a novým kořením asi 40 minut. Pak přidáme omyté vnitřnosti a vaříme dál asi 20 minut. Kořenovou zeleninu očistíme, nastrouháme a prudce opečeme na másle. Přilijeme vodu, přidáme hrách, zázvor, pepř a celou půlku cibule a vaříme doměkka asi 30 minut. Kapří hlavy a vnitřnosti přecedíme a vývar smícháme se zeleninou. Vnitřnosti nakrájíme a vrátíme do polévky, kterou osolíme. Na pánvi na másle umícháme jíšku a zahustíme jí polévku. Vše ještě 15 minut povaříme. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |