Kudlánky (neboli kulajda) |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20 |
Suroviny4 bramborycelý kmín sůl 3 kuličky nového koření 4 kuličky pepře 1-2 bobkové listy malá cibule 1 dcl podmáslí 1 šlehačka hladká mouka na zahuštění 2 vejce lžíce sekaného kopru houby, nejlépe lišky ocet PostupBrambory okrájíme a dáme vařit. Přidáme sůl, kmín, nové koření, celý pepř, bobkový list, na kousky nakrájenou cibuli a houby. Když jsou brambory uvařené, přidáme podmáslí. Ve šlehačce rozmícháme mouku a za stálého míchání vlijeme do polévky. Když je polévka moc hustá, přidáme vodu. Pokud je řídká, rozmícháme v trošce studené vody lžičku hladké mouky a za stálého míchání vlijeme do polévky.Chvíli povaříme. Pak přidáme rozšlehaná vejce. Pokud nechceme, aby se v polévce srazila, necháme ji napřed vychladnout. Nakonec vmícháme kopr.Převařený ocet přidáváme až do talíře podle chuti. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |