Bramborová polévka s klobásou PDF Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Katka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23

Suroviny

(pro 4 osoby)
500 g brambor
1 pórek
2 petržele
2 mrkve
1/2 celeru
2 cibule
100 g slaniny
2 klobásy
1 lžíce másla
1,5 l masového vývaru (masox)
1 bobkový list
1/4 lžičky kmínu
1/4 lžičky majoránky
sůl, pepř
1 lžíce nasekané pažitky

Postup

Brambory oloupeme, pórek, petržel, mrkev a celer očistíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky a klobásy na kolečka. Na rozehřátém másle osmahneme slaninu a cibuli, pak vše vyjmeme a na výpeku osmahneme brambory a zeleninu. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, kmín a majoránku. Vaříme pod pokličkou asi 20 minut. Z polévky pak odstraníme bobkový list, vyjmeme asi 100 g zeleniny a zbytek i s vývarem rozmixujeme. Odebranou zeleninu vrátíme zpět do polévky, osolíme a opepříme a nakonec v polévce prohřejeme klobásu. Porce na talířích posypeme cibulí se slaninou a pažitkou.