Bramborová polévka s klobásou |
Napsal uživatel Katka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny(pro 4 osoby)500 g brambor 1 pórek 2 petržele 2 mrkve 1/2 celeru 2 cibule 100 g slaniny 2 klobásy 1 lžíce másla 1,5 l masového vývaru (masox) 1 bobkový list 1/4 lžičky kmínu 1/4 lžičky majoránky sůl, pepř 1 lžíce nasekané pažitky PostupBrambory oloupeme, pórek, petržel, mrkev a celer očistíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky a klobásy na kolečka. Na rozehřátém másle osmahneme slaninu a cibuli, pak vše vyjmeme a na výpeku osmahneme brambory a zeleninu. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, kmín a majoránku. Vaříme pod pokličkou asi 20 minut. Z polévky pak odstraníme bobkový list, vyjmeme asi 100 g zeleniny a zbytek i s vývarem rozmixujeme. Odebranou zeleninu vrátíme zpět do polévky, osolíme a opepříme a nakonec v polévce prohřejeme klobásu. Porce na talířích posypeme cibulí se slaninou a pažitkou. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |