Fazolová polévka |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny1,5 l vody200 g fazolí 50 g cibule 40 g másla a 40 g hladké mouky na jíšku (místo jíšky můžeme použít smetanu s rozšlehaným žloutkem) majoránka, případně mletá paprika troška octa 1/8 l mléka 15 g soli chléb nebo pečivo případně uzenina PostupFazole den předem přebereme, vypereme na namočíme do studené vody. Druhý den na ně dolijeme studenou vodu a vaříme 2-3 hodiny, dokud slupka zcela nezměkne. Solíme až hotovou polévku, jinak by luštěniny nezměkly. Uvařené fazole můžeme umlít na masovém strojku nebo propasírujeme přes síto. Zalijeme vodou, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, majoránku, případně mletou papriku a zahustíme jíškou připravenou na pánvi na mírném ohni za stálého míchání z másla a hladké mouky a povaříme. Hotovou polévku osolíme a zjemníme mlékem. Můžeme přidat na kostičky nakrájenou uzeninu. Na talíři dochutíme troškou octa. K polévce podáváme na kostičky nakrájený a dokřupava opečený chléb nebo pečivo.Poznámka: fazole můžeme místo vody zalít vývarem z uzeného masa nebo zeleninovým vývarem. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |