Květáková polévka |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny1 menší květák2 lžíce másla hladká mouka podle potřeby muškátový oříšek petrželka 1 žloutek 1/2 hrnku mléka sůl PostupKvěták omyjeme a rozebereme na růžičky. Uvaříme ho doměkka v osolené vodě, pak jej rozmačkáme vidličkou. Na pánvi si za stálého míchání připravíme jíšku z másla a hladké mouky. Jíškou zahustíme květák a povaříme. V mléce rozkvedláme žloutek a těsně před dokončením ho vlijeme do polévky. Dochutíme špetkou ustrouhaného muškátového oříšku. Petrželku omyjeme, oklepeme přebytečnou vodu, nasekáme ji nadrobno a nasypeme na porce polévky v talíři. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |