Kyselo s vejci z Krkonoš |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22 |
Suroviny3/4 l vody4 vejce 4 větší brambory 2 hrsti sušených hub nebo talíř čerstvých 50 g másla kmín sůl pažitka na kvas: 10 lžic žitné mouky 50 g droždí 400 ml vody kousek chlebové kůrky PostupPřipravíme kvas tak, že droždí, mouku a chlebovou kůrku rozmícháme ve vlažné vodě a necháme 24 hodin kvasit na teplém místě. Sušené houby rozdrtíme (čerstvé nadrobno nakrájíme), vložíme do hrnce s vodou. Přidáme sůl, kmín a vaříme doměkka. Na pánvi rozehřejeme část másla, přilijeme vejce a mícháme, dokud neztuhnou. Pak je vmícháme do polévky. Kvas nejprve důkladně promícháme, pak jej vmícháme do polévky a povaříme. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme a přidáme do hotové polévky. Na talíři kyselo posypeme nakrájenou pažitkou. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |