Kyselo s vejci z Krkonoš PDF Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Janina   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22

Suroviny

3/4 l vody
4 vejce
4 větší brambory
2 hrsti sušených hub nebo talíř čerstvých
50 g másla
kmín
sůl
pažitka
na kvas:
10 lžic žitné mouky
50 g droždí
400 ml vody
kousek chlebové kůrky

Postup

Připravíme kvas tak, že droždí, mouku a chlebovou kůrku rozmícháme ve vlažné vodě a necháme 24 hodin kvasit na teplém místě. Sušené houby rozdrtíme (čerstvé nadrobno nakrájíme), vložíme do hrnce s vodou. Přidáme sůl, kmín a vaříme doměkka. Na pánvi rozehřejeme část másla, přilijeme vejce a mícháme, dokud neztuhnou. Pak je vmícháme do polévky. Kvas nejprve důkladně promícháme, pak jej vmícháme do polévky a povaříme. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme a přidáme do hotové polévky. Na talíři kyselo posypeme nakrájenou pažitkou.