Bramboračka |
Napsal uživatel Jupík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22 |
Suroviny1 l vody3 větší brambory kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer) 1 cibule čerstvé nebo sušené houby 2 lžíce hladké mouky 1 lžíce másla 2 lžičky majoránky 3 stroužky česneku 1 bobkový list 5 kuliček nového koření 5 kuliček černého pepře sůl PostupOloupeme brambory a nakrájíme je na kousky, zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky, přidáme koření a oloupaný prolisovaný česnek, houby a vše vaříme ve slané vodě dokud není zelenina téměř měkká. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme do něj mouku a za stálého míchání na mírném ohni, aby se mouka nepřipálila, uděláme světlou jíšku. Pokud je příliš řídká, přidáme mouku, pokud je moc hustá, přidáme máslo. Do polévky za stálého vaření přidáváme tolik jíšky, aby byla polévka dostatečně zahuštěná a ještě chvíli provaříme. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |