Madarská slepičí polévka |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22 |
Suroviny1 slepice150 g sušených fazolí 2-3 mrkve malá hlávka zelí půlka celeru (nebo 1 malý) hrst sušených hub 1 bobkový list petrželová nať sůl, pepř PostupFazole a houby předem namočíme. Slepici očistíme a omyjeme a dáme vařit do 1,5 l vody. Osolíme, opepříme a vaříme půl hodiny. Očistíme a omyjeme zeleninu, zelí nakrouháme na proužky a vše s bobkovým listem a houbami přidáme do polévky. Vařáíme, dokud není maso měkké. Pak slepici vyjmeme, maso obereme a nakrájíme na kousky. Zeleninu také vyjmeme a nakrájíme na malé kousky. Odstraníme z vývaru bobkový list, vrátíme do něj maso a zeleninu a do polévky na talíři přidáme nasekanou petrželovou nať. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |