Madarská slepičí polévka PDF Tisk
( 2 - user rating )
Napsal uživatel Janina   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22

Suroviny

1 slepice
150 g sušených fazolí
2-3 mrkve
malá hlávka zelí
půlka celeru (nebo 1 malý)
hrst sušených hub
1 bobkový list
petrželová nať
sůl, pepř

Postup

Fazole a houby předem namočíme. Slepici očistíme a omyjeme a dáme vařit do 1,5 l vody. Osolíme, opepříme a vaříme půl hodiny. Očistíme a omyjeme zeleninu, zelí nakrouháme na proužky a vše s bobkovým listem a houbami přidáme do polévky. Vařáíme, dokud není maso měkké. Pak slepici vyjmeme, maso obereme a nakrájíme na kousky. Zeleninu také vyjmeme a nakrájíme na malé kousky. Odstraníme z vývaru bobkový list, vrátíme do něj maso a zeleninu a do polévky na talíři přidáme nasekanou petrželovou nať.