Okurková polévka |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Jupík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:21 |
Suroviny150 - 200 g prorostlého bůčku1 l vody žampiony půl lžičky mletého zázvoru nebo špetka černého pepře 1 dlouhá salátová okurka (možno i víc) vegeta, glutasol ocet PostupDo rozpálené suché pánve dáme bůček nakrájený na tenké nudličky. Mícháme, aby maso pustilo tuk. K takto připravenému masu přidáme 1 l vody a směs přendáme do jiné nádoby. Přidáme libovolné množství žampionů, které jsme nakrájeli na tenké plátky. Podle chuti osolíme a přidáme zázvor nebo černý pepř. Vaříme 1/4 hodiny. Dále přidáme okurku, kterou podélně překrojíme a šikmo nakrájíme na plátky. Vaříme ještě 3-5 minut. (okurku nevařit příliš dlouho) a odstavíme. Jídlo dochutíme vegetou nebo glutasolem.Před podáváním pokapeme lžičkou octa. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |