Okurková polévka PDF Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Jupík   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:21

Suroviny

150 - 200 g prorostlého bůčku
1 l vody
žampiony
půl lžičky mletého zázvoru nebo špetka černého pepře
1 dlouhá salátová okurka (možno i víc)
vegeta, glutasol
ocet

Postup

Do rozpálené suché pánve dáme bůček nakrájený na tenké nudličky. Mícháme, aby maso pustilo tuk. K takto připravenému masu přidáme 1 l vody a směs přendáme do jiné nádoby. Přidáme libovolné množství žampionů, které jsme nakrájeli na tenké plátky. Podle chuti osolíme a přidáme zázvor nebo černý pepř. Vaříme 1/4 hodiny. Dále přidáme okurku, kterou podélně překrojíme a šikmo nakrájíme na plátky. Vaříme ještě 3-5 minut. (okurku nevařit příliš dlouho) a odstavíme. Jídlo dochutíme vegetou nebo glutasolem.

Před podáváním pokapeme lžičkou octa.