Fazolová polévka s klobásou |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29 |
Suroviny(pro 4 osoby)200 g bílých fazolí asi 1,5 l vody sůl, pepř 1 větší cibule 80 g másla 2 lžičky mleté sladké papriky 60 g hladké mouky 250 ml sladké smetany 2 ostravské klobásy sádlo na opečení klobás petrželka na ozdobení PostupFazole přebereme, vypereme ve studené vodě, studenou vodou zalijeme, osolíme a uvaříme doměkka. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. V malém kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme cibuli a osmahneme ji dorůžova. Přidáme k ní papriku a zaprášíme moukou. Paprikovou jíšku zašleháme do uvařených fazolí s dostatečným množstvím vody. Polévku dobře provaříme, podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec přilijeme smetanu. Klobásy podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpustíme sádlo a přidáme klobásy. Lehce je opečeme a dáme do polévky. Vše ještě krátce povaříme. Při podávání každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |