Drštková polévka |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29 |
Suroviny(pro 4 osoby)500 g drštěk 1,5 l vody nebo vývaru sůl, pepř 50 g sádla 1 větší cibule 60 g hladké mouky 1 lžíce mleté sladké papriky 3 stroužky česneku špetka kmínu 3 lžičky rozemnuté majoránky PostupDršťky dobře opereme v několika vodách, nakrájíme na menší kousky a vložíme do vlažné vody. Přivedeme k varu a dršťky asi 15 minut vaříme. Pak vodu slijeme, dršťky zalijeme čistou vodou a pokračujeme ve vaření. Takto bychom měli vyměnit vodu aspoň 3x. Poslední vodu osolíme a dršťky v ní dovaříme. Měkké dršťky vyndáme a necháme vychladnout. Vývar nevyléváme, schováme ho na polévku, pokud nepoužijeme jiný masový vývar. V hrnci rozpustíme sádlo a orestujeme na něm oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme ji moukou, přidáme papriku a krátce osmahneme. Vzniklou jíšku zalijeme vývarem z drštěk, případně jiným masovým vývarem a necháme asi 30 minut povařit. Česnek oloupeme a prolisujeme do polévky, přidáme pepř, kmín, majoránku a v případě potřeby dosolíme. Přidáme na nudličky nakrájené dršťky a vše společně provaříme. Správě provařenou polévku poznáme podle toho, že se uvolní tuk a vyplave na povrch. Hotovou polévku rozdělíme na talíře a podáváme ji s bílým pečivem.Ukazka![]() |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |