Kuřecí krém se zeleninou |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29 |
Suroviny150 g vařeného kuřecího masa100 g másla 80 g cibule 60 g hladké mouky 600 ml kuřecího vývaru muškátový květ 200 ml smetany 100 g mrkve 100 g řapíkatého celeru 50 g pórku 100 ml olivového oleje petrželka sůl bílý pepř PostupCibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na rozpuštěném másle. Zaprášíme moukou a za stálého míchání uděláme světlou jíšku. Zalijeme kuřecím vývarem. Přidáme muškátový květ a asi 30 minut necháme vařit. Pak přimícháme smetanu a necháme přejít varem. Polévku dochutíme solí a bílým pepřem. Necháme ji trochu zchladnout a pak v mixéru ušleháme na hladký krém. Zeleninu očistíme a nakrájíme na hranolky. Na másle orestujeme mrkev, celer, pórek, kuřecí maso nakrájíme na malé nudličky a vše vložíme do polévky, kterou před podáváním znovu ohřejeme. Do nádoby dáme olivový olej a petrželku a ručním mixérem rozmixujeme dohladka. Petrželkovým olejem nakonec polévku dochutíme a ozdobíme. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |