Velikonoční nádivka |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27 |
Suroviny600 g vařeného uzeného masa150 g vařeného vepřového masa 150 g vařeného telecího masa 150 g žemlí 6 vajec půl hrnku mraženého hrášku hrst sekané petrželky vývar sůl, pepř máslo na vymazání zapékací misky PostupŽemli nakrájíme na kostičky, pokropíme vývarem a necháme nasáknout. Uzené, vepřové i telecí maso umeleme nebo nakrájíme nadrobno a vložíme do mísy. Přidáme rozkvedlaná vejce, petrželku, žemli, rozmrzlý hrášek, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme. Zapékací misku (nebo pekáček) vymažeme máslem a vložíme do ní nádivku. Dáme péci na 45 minut do trouby předehřáté na 180.C, pečeme, dokud povrch nezezlátne.Hotovou nádivku nakrájíme na plátky a podáváme teplou i studenou. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |