Nálev na znojemské okurky PDF Tisk
( 3 - user rating )
Napsal uživatel Janina   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20

Suroviny

1,5 l vody
0,5 l octa
150 g cukru
80 g soli
18 ks cukerínu
5 ks nového koření
5 ks pepře
1 bobkový list
mrkev
cibule
petržel
křen
kopr
hořčičné semínko

Postup

Vodu s octem, cukrem, cukerínem, solí a kořením svaříme. Očištěné okurky naskládáme do zavařovacích sklenic, proložíme kolečky cibule, mrkve, petržele a větvičkou kopru. Do každé sklenice dáme půl čajové lžičky hořčičného semínka a zalijeme horkým nálevem i s kořením a kouskem bobkového listu. Sklenice uzavřeme a necháme 24 hodin odstát. Pak zavařujeme 20 minut při teplotě 80.C.