Nálev na znojemské okurky |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20 |
Suroviny1,5 l vody0,5 l octa 150 g cukru 80 g soli 18 ks cukerínu 5 ks nového koření 5 ks pepře 1 bobkový list mrkev cibule petržel křen kopr hořčičné semínko PostupVodu s octem, cukrem, cukerínem, solí a kořením svaříme. Očištěné okurky naskládáme do zavařovacích sklenic, proložíme kolečky cibule, mrkve, petržele a větvičkou kopru. Do každé sklenice dáme půl čajové lžičky hořčičného semínka a zalijeme horkým nálevem i s kořením a kouskem bobkového listu. Sklenice uzavřeme a necháme 24 hodin odstát. Pak zavařujeme 20 minut při teplotě 80.C. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |