Martinské rohlíky PDF Tisk
( 2 - user rating )
Napsal uživatel Janina   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26

Suroviny

500 g hladké mouky
150 g Hery nebo másla
50 g cukru
3 žloutky
30 g droždí
mléko
nádivka (maková, tvarohová, čokoláda, ...)
1 vejce na potření

Postup

V hrnku mléka zamícháme droždí, 1 lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Ten pak vmícháme se zbývajícím cukrem, máslem a žloutky do mouky, vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout. (Na přípravu těsta můžeme použít domácí pekárnu). Pak jej vyválíme na plát a nakrájíme na trojúhelníky. Každý naplníme nádivkou, svineme a zformujeme silnější rohlík (při pečení ještě nakynou). Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme v troubě předehřáté na 200.C, po vložení rohlíků snížíme teplotu na 180.C do nahnědlé barvy (podle velikosti, cca 20 minut).
Martinské rohlíky se pekly 11. listopadu na Martina.

Ukazka

Martinské rohlíky