Martinské rohlíky |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26 |
Suroviny500 g hladké mouky150 g Hery nebo másla 50 g cukru 3 žloutky 30 g droždí mléko nádivka (maková, tvarohová, čokoláda, ...) 1 vejce na potření PostupV hrnku mléka zamícháme droždí, 1 lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Ten pak vmícháme se zbývajícím cukrem, máslem a žloutky do mouky, vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout. (Na přípravu těsta můžeme použít domácí pekárnu). Pak jej vyválíme na plát a nakrájíme na trojúhelníky. Každý naplníme nádivkou, svineme a zformujeme silnější rohlík (při pečení ještě nakynou). Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme v troubě předehřáté na 200.C, po vložení rohlíků snížíme teplotu na 180.C do nahnědlé barvy (podle velikosti, cca 20 minut).Martinské rohlíky se pekly 11. listopadu na Martina. Ukazka |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |