Houby v octě |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny1 kg hub1/4 l vody 1/16 l octa 1 lžička cukru měkolik kuliček pepře a nového koření hořčičné semínko 1 bobkový list sůl PostupHouby dobře očistíme a povaříme asi jen 3 minuty v osolené vodě. Pak je vyndáme z vody a necháme vychladnout. Čistou vodu, ocet, cukr, sůl, pepř, nové koření a bobkový list svaříme a nálev necháme vychladnout. Houby vyrovnáme do zavařovacích sklenic a zalijeme nálevem bez koření. Zajistíme víčkem a sterilujeme 20 minut při 90.C.Varianta 1: houby můžeme proložit kolečky cibule a nakrájenou zeleninou povařenou v osolené vodě: mrkví, květákem, celerem, zelenou paprikou. Varianta 2: houby proložíme kolečky cibule. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |