Houby v octě PDF Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Veronika   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23

Suroviny

1 kg hub
1/4 l vody
1/16 l octa
1 lžička cukru
měkolik kuliček pepře a nového koření
hořčičné semínko
1 bobkový list
sůl

Postup

Houby dobře očistíme a povaříme asi jen 3 minuty v osolené vodě. Pak je vyndáme z vody a necháme vychladnout. Čistou vodu, ocet, cukr, sůl, pepř, nové koření a bobkový list svaříme a nálev necháme vychladnout. Houby vyrovnáme do zavařovacích sklenic a zalijeme nálevem bez koření. Zajistíme víčkem a sterilujeme 20 minut při 90.C.

Varianta 1: houby můžeme proložit kolečky cibule a nakrájenou zeleninou povařenou v osolené vodě: mrkví, květákem, celerem, zelenou paprikou.

Varianta 2: houby proložíme kolečky cibule.