Pampeliškový med |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:30 |
Suroviny400-500 květů pampelišek1,5 kg cukru krupice šťáva ze 2 citrónů 1 pomeranč (chemicky neošetřený) 2 l vody PostupKvěty pampelišek sbíráme suché, ne po dešti nebo orosené na místě vzdáleném od komunikací. Vypereme je ve studené vodě, moc je nemačkáme. Vložíme je do většího kastrolu, zalijeme vodou a necháme zvolna vařit 30 minut. Pak vývar přecedíme a přidáme k němu cukr, citrónovou šťávu bez pecek a na kolečka nakrájený omytý pomeranč. Uvedeme do varu a vaříme do zhoustnutí (odpaří ve část vody). Odstraníme pomeranče a med nalijeme do sklenic se šroubovacím uzávěrem. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |