Francouzský slaný koláč |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29 |
Suroviny1 balíček listového těsta1 větší cibule olej 400 g šunky sůl, pepř 250 g strouhaného sýra 1 zakysaná smetana 1 vejce 1 paprika několik oliv kapary PostupTěsto rozválíme a vyložíme jím koláčovou formu nebo zapékací mísu tak, aby okraje byly zvednuté. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a dozlatova osmahneme na oleji. Šunku nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli. Šunkovou směs rovnoměrně rozložíme na těsto, osolíme, opepříme a posypeme sýrem. Přelijeme zakysanou smetanou, ve které jsme rozkvedlali vejce. Povrch koláče posypeme nakrájenou paprikou, několika olivami, nakrájenými na kolečka a několika kapary. Dáme do trouby zapéci. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |