Pikantní masová nádivka |
Napsal uživatel Katka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29 |
Suroviny150 g vepřového masa200 g uzeného masa 5 rohlíků 5 vajec 5 stroužků česneku 300 ml mléka majoránka mleté černé koření sůl petrželová nať olej na vymaštění PostupRohlíky nakrájíme na kolečka a zalijeme vlažným mlékem. Vepřové a uzené maso nakrájíme na malé kousky. Z namočených rohlíků vymačkáme mléko, položíme je do mísy, přidáme maso, žloutky, prolisovaný česnek, majoránku, osolíme, okořeníme a dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků a nasekanou petrželku. Směs vložíme do vymazané ohnivzdorné mísy a dáme zapéci na 40 minut při 170.C (horkovzdušná trouba 160.C, plynová trouba stupeň 3). |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |