Pikantní masová nádivka PDF Tisk
( 2 - user rating )
Napsal uživatel Katka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29

Suroviny

150 g vepřového masa
200 g uzeného masa
5 rohlíků
5 vajec
5 stroužků česneku
300 ml mléka
majoránka
mleté černé koření
sůl
petrželová nať
olej na vymaštění

Postup

Rohlíky nakrájíme na kolečka a zalijeme vlažným mlékem. Vepřové a uzené maso nakrájíme na malé kousky. Z namočených rohlíků vymačkáme mléko, položíme je do mísy, přidáme maso, žloutky, prolisovaný česnek, majoránku, osolíme, okořeníme a dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků a nasekanou petrželku. Směs vložíme do vymazané ohnivzdorné mísy a dáme zapéci na 40 minut při 170.C (horkovzdušná trouba 160.C, plynová trouba stupeň 3).