Rajská omáčka s vejci |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22 |
Suroviny250 g rajského protlaku8 vajec 50 ml zeleninového vývaru 1 malá cibule 2 stroužky česneku 3 lžíce Solamylu 2 lžíce oleje bobkový list nové koření sůl, pepř PostupV kastrolu rozehřejeme olej a dáme na něj zpěnit oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, několik kuliček nového koření a bobkový list. Osmahneme a přidáme rajský protlak. Promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme. Necháme chvíli vařit. Solamyl rozmícháme v trošce studené vody a přilijeme do omáčky za stálého míchání. Podle chuti dosolíme a dopepříme a krátce vše povaříme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme (po vyjmutí z horké vody dáme do studené, lépe se loupou), dáme prohřát do omáčky. Vejce rozdělíme na talíř a zalijeme omáčkou. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |