Grapefruitový sorbet |
Napsal uživatel Katka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:30 |
Suroviny200 ml šťávy z červeného grapefruitu175 g práškového cukru 175 ml vody 80 ml citrónové šťávy 250 ml suchého bílého vína 75 ml campari 6 snítek máty na ozdobu PostupCukr rozpustíme v hrníčku ve vodě a za stálého míchání povaříme při mírné teplotě 1 minutu. Necháme vychladnout. Smícháme s ostatními přísadami, nalijeme do nerezové nádoby a dáme na 3 hodiny zamrazit. Pak směs přendáme do velké mísy a ručním šlehačem šleháme 2-3 minuty do husté krémové konzistence. Znovu ho dáme do nerezové nádoby a dáme na 3 hodiny zmrazit. Mražení a šlehání opakujeme ještě 2x a pak dáme sorbet na noc do mrazničky. Vyndáme ho asi 20 minut před podáváním a necháme ho změknout. Podáváme ve vychlazených sklenicích ozdobený mátou. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |