Rýžové krokety |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28 |
Suroviny300 g rýže300 ml vody 500 ml mléka 40 g másla 4 vejce 60 g tvrdého sýra (eidam, ementál) olej sůl PostupRýži propláchneme několikrát vařící vodou, zalijeme ji 300 ml vody, osolíme a dusíme pod pokličkou tak dlouho, dokud se voda nevstřebá do rýže. Pak vlijeme mléko a za stálého míchání vaříme, dokud rýže nezměkne a nerozvaří se na hustou kaši. Po vychladnutí do kaše vmícháme máslo, 1 vejceš a nastrouhaný sýr. Pak ji rozložíme v souvislé vrstvě na pomaštěnou rovnou mísu a necháme ztuhnout. Zbývající vejce rozšleháme, osolíme, rýžovou hmotu nakrájíme na obdélníčky a ponoříme postupně do vajec. Krokety smažíme po obou stranách na oleji. Podáváme je teplé k masu nebo k dušené zelenině. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |