Brodské bramborové knedlíky |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25 |
Suroviny1 kg brambor250 g hrubé mouky 30 g krupice 1 lžička soli 1 vejce 150 g housky PostupBrambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout. Dáme si vařit vodu na knedlíky. Studené brambory umeleme, dáme na vál, přidáme mouku, krupici, sůl a promícháme. Pak do těsta uděláme důlek a vyklepneme do něj vejce. Důkladně zpracujeme těsto. Housku nakrájíme na kostičky a opražíme je. Pak je zaválíme do těsta, ze kterého uděláme podlouhlé knedlíky a hned je dáme do vařící vody. Vaříme 5-10 minut podle velikosti, pro kontrolu si po této době jeden knedlík vyjmeme a rozkrojíme nití.Vhodné jako příloha k huse se zelím, k vepřové pečeni nebo k uzenému. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |