Chlupaté knedlíky |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny750 g syrových brambor1 vejce 270-300 g hrubé mouky 10 g soli 50 g sádla na omaštění PostupBrambory oškrabeme nebo okrájíme, omyjeme, jemně ustrouháme. Část vylouhované vody slijeme. Přidáme sůl, vejce a hrubou mouku. Těsto dobře promícháme. Pak lžící namočenou ve vodě vykrajujeme menší knedlíčky, dáváme je do vroucí slané vody, vaříme podle velikost 6-8 minut. Knedlíky ve vodě opatrně nadzvihujeme vařečkou, aby se nepřichytily ke dnu.Podáváme se zelím a s dozlatova osmaženou na drobno nakrájenou cibulkou omaštěné sádlem. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |