Pečená čokoládová vajíčka PDF Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Zuzka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26

Suroviny

6 vajec
140 g polohrubé mouky
90 g cukru krupice
40 g másla
špetka citrónové kůry
marmeláda
bílá čokoláda na ozdobení
papír na pečení

Pařížská šlehačka:
250 g šlehačky
250 g čokolády (hořké nebo mléčné)

Postup

Nejprve si připravíme den předem Pařížskou šlehačku: čokoládu rozlámeme na kousky, přilijeme šlehačku a společně přivedeme těsně k bodu varu. Směs rozmícháme na hladký krém a uložíme na 24 hodin do chladničky.
Druhý den utřeme žloutky s polovinou cukru a nastrouhanou citrónovou kůrou do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh, zašleháme do něj zbylý cukr a po částech jej vmícháme do žloutkové pěny. Nakonec lehce vmícháme mouku a rozpuštěné vlažné máslo. Těsto promícháme a nalijeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme do světle žluta. Upečený piškot necháme vychladnout. Pak z něj formičkou vykrajujeme tvary vajíček a vždy dvě spojíme marmeládou. Pařížskou šlehačku vyšleháme do tuha a na slepená vajíčka ji naneseme, nakonec je ozdobíme hoblinkami z bílé čokolády.