Pečená čokoládová vajíčka |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26 |
Suroviny6 vajec140 g polohrubé mouky 90 g cukru krupice 40 g másla špetka citrónové kůry marmeláda bílá čokoláda na ozdobení papír na pečení Pařížská šlehačka: 250 g šlehačky 250 g čokolády (hořké nebo mléčné) PostupNejprve si připravíme den předem Pařížskou šlehačku: čokoládu rozlámeme na kousky, přilijeme šlehačku a společně přivedeme těsně k bodu varu. Směs rozmícháme na hladký krém a uložíme na 24 hodin do chladničky.Druhý den utřeme žloutky s polovinou cukru a nastrouhanou citrónovou kůrou do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh, zašleháme do něj zbylý cukr a po částech jej vmícháme do žloutkové pěny. Nakonec lehce vmícháme mouku a rozpuštěné vlažné máslo. Těsto promícháme a nalijeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme do světle žluta. Upečený piškot necháme vychladnout. Pak z něj formičkou vykrajujeme tvary vajíček a vždy dvě spojíme marmeládou. Pařížskou šlehačku vyšleháme do tuha a na slepená vajíčka ji naneseme, nakonec je ozdobíme hoblinkami z bílé čokolády. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |