Bochánky se šlehačkou PDF Tisk
( 2 - user rating )
Napsal uživatel Superkuchtík   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22

Suroviny

160 g hrubé mouky
90 g másla
1/4 l vody
špetka soli
4 celá vejce
šlehačka
1 lžíce cukru
tuk na vymazání plechu
případně vejce na potření

Postup

Do kastrolu dáme vodu, máslo a sůl a přivedeme k varu. Pak najednou vsypeme mouku, odstavíme z ohně a ihned mícháme, dokud se neutvoří hladká hustá hrouda. Znovu ji dáme na mírný oheň propařit. Pak těsto přendáme do studené mísy a mícháme stále do zchladnutí. Pak postupně do těsta zatíráme vejce. Důkladně vymíchané těsto dáme do cukrářského sáčku s velkou ozdobnou trubičkou a na tukem vymazané plechy stříkáme malé bochánky. Pokud na ně nebudeme dávat polevu, potřeme je vejcem. Bochánky dáváme do trouby silně vyhřáté a 5 minut troubu neotvíráme. Po 5 minutách teplotu snížíme a dopékáme při mírné teplotě. Vychladlé bochánky plníme šlehačkou ušlehanou s cukrem. Zdobíme polevou nebo moučkovým cukrem.