Slané věnečky PDF Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Superkuchtík   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22

Suroviny

odpalované těsto:
230 g hrubé mouky
500 ml mléka
100 g másla
5 vajec
1 lžíce cukru
špetka soli
náplň:
125 g másla
125 g brynzy
1 žloutek
1 lžičku sardelové pasty
1 lžičku kopru (mraženého nebo sušeného)

Postup

Mléko dáme vařit společně s máslem, solí a cukrem. Do vroucího mléka přidáváme za stálého míchání mouku a vaříme, dokud se těsto neodděluje od hrnce. Vzniklé těsto odstavíme necháme vychladnout přikryté utěrkou. Do vychladlého těsta postupně vmícháme po jednom všechna vejce. Těsto pečlivě vypracujeme dohladka. Pak dáme těsto do cukrářského sáčku s hvězdicovou ozdobnou trubičkou. Plech vyložíme pečícím papírem a na něj nastříkáme věnečky. Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Náplň připravíme tak, že utřeme máslo do pěny a smícháme s brynzou, sardelovou pastou, žloutkem a koprem do krému. Zchladlé věnečky rozkrojíme a naplníme krémem (můžeme opět použít cukrářský sáček) a ozdobíme podle vlastní fantazie.