Slané věnečky |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22 |
Surovinyodpalované těsto:230 g hrubé mouky 500 ml mléka 100 g másla 5 vajec 1 lžíce cukru špetka soli náplň: 125 g másla 125 g brynzy 1 žloutek 1 lžičku sardelové pasty 1 lžičku kopru (mraženého nebo sušeného) PostupMléko dáme vařit společně s máslem, solí a cukrem. Do vroucího mléka přidáváme za stálého míchání mouku a vaříme, dokud se těsto neodděluje od hrnce. Vzniklé těsto odstavíme necháme vychladnout přikryté utěrkou. Do vychladlého těsta postupně vmícháme po jednom všechna vejce. Těsto pečlivě vypracujeme dohladka. Pak dáme těsto do cukrářského sáčku s hvězdicovou ozdobnou trubičkou. Plech vyložíme pečícím papírem a na něj nastříkáme věnečky. Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Náplň připravíme tak, že utřeme máslo do pěny a smícháme s brynzou, sardelovou pastou, žloutkem a koprem do krému. Zchladlé věnečky rozkrojíme a naplníme krémem (můžeme opět použít cukrářský sáček) a ozdobíme podle vlastní fantazie. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |