Indická jablečná halva |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29 |
Suroviny10 větších jablek2 lžíce másla 200 g cukru 100 g rozinek 1/2 lžičky mletého kardamonu 3 lžíce sekaných mandlí nebo ořechů plátky mandlí nebo kousky ořechů na ozdobu PostupV nádobě rozehřejeme máslo, zasypeme nakrájenými oloupanými jablky bez jádřinců a za stálého míchání opékáme asi 5 minut. Pak jablka zalijeme 2-3 lžícemi vody a pomalu bez pokličky vaříme za občasného míchání. Přidáme cukr a odpařujeme tekutinu, dokud směs nezhoustne, jablka se musí rozvařit. Pak vmícháme spařené rozinky, kardamon a ořechy, promícháme a ještě asi 1-2 minuty povaříme. Halvu pak urovnáme na tác do vrstvy 2-3 cm vysoké a necháme vychladnout. Studenou nakrájíme na kostky a ozdobíme je plátky mandlí nebo kousky ořechů. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |