Indická jablečná halva PDF Tisk
( 2 - user rating )
Napsal uživatel Zuzka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29

Suroviny

10 větších jablek
2 lžíce másla
200 g cukru
100 g rozinek
1/2 lžičky mletého kardamonu
3 lžíce sekaných mandlí nebo ořechů
plátky mandlí nebo kousky ořechů na ozdobu

Postup

V nádobě rozehřejeme máslo, zasypeme nakrájenými oloupanými jablky bez jádřinců a za stálého míchání opékáme asi 5 minut. Pak jablka zalijeme 2-3 lžícemi vody a pomalu bez pokličky vaříme za občasného míchání. Přidáme cukr a odpařujeme tekutinu, dokud směs nezhoustne, jablka se musí rozvařit. Pak vmícháme spařené rozinky, kardamon a ořechy, promícháme a ještě asi 1-2 minuty povaříme. Halvu pak urovnáme na tác do vrstvy 2-3 cm vysoké a necháme vychladnout. Studenou nakrájíme na kostky a ozdobíme je plátky mandlí nebo kousky ořechů.