Citrónová poleva III nebo pomerančová poleva |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny300 g prosátého moučkového cukru3 lžíce horké vody 2-3 lžíce citrónové nebo pomerančové šťávy citrónová nebo pomerančovová kůra, odrhnutá na kostce cukru PostupCitrón nebo pomeranč důkladně omyjeme a pak kostkou cukru kůru drhneme kostkou cukru tak dlouho, až se na cukru zachytí část kůry - do cukru se nasaje silice, která chuť polevy výrazně zlepší.Pak postupujeme jako u vodové polevy (viz Moučníky - Polevy a náplně). Do polevy přimícháme citrónovou nebo pomerančovou kůru - seškrábneme ji z kostky cukru nožem a dobře promícháme. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |