Napsal uživatel Katka
|
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:30 |
Suroviny500 ml mléka
3 lžíce krupice
6 vajec
100 g másla
2 vanilkové cukry
strouhaná kůra z jednoho citronu
špetka soli
1 vanilkový pudink
2 lžičky prášku do pečiva
150 g jahod
150 g rybízu
450 g rybízového rosolu
PostupMléko se špetkou soli přivedeme k varu a přisypeme krupici. Za stálého míchání vaříme asi 10 minut. Ze 6 bílků ušleháme tuhý sníh. Máslo utřeme do pěny, přidáme vanilkový cukr a 6 žloutků. Přimícháme citrónovou kůru a vlažnou krupici. Kypřicí prášek s pudinkem rozředíme ve 4 lžících vody a vmícháme do krupicové hmoty. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
Polovinu hmoty dáme do zapékací formy. Ovoce omyjeme a promícháme s rybízovým rosolem. Ovocnou směs naneseme na krupicové těsto, zakryjeme zbývajícím těstem a pečeme hodinu v troubě předehřáté na 200 °C. Podáváme teplé. |