Štrůdl z listového těsta |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27 |
Suroviny250 g listového těsta2 lžíce strouhanky 2 jablka 1 lžíce rozinek 2 lžíce nahrubo nasekaných vlašských ořechů 1 vanilkový cukr 1 skořicový cukr cukr krupice 1 vejce moučkový cukr papír na pečení PostupListové těsto rozválíme do obdélníku na papíru na pečení (můžeme již hotové rozválené pláty koupit). Střed obdélníku po délce posypeme strouhankou. Jablka zbavíme jádřince, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Jimi pokryjeme střed plátu. Posypeme je skořicovým cukrem, vanilkovým cukrem, ořechy a rozinkami. Podle chuti ještě posypeme krupicovým cukrem. Vejce rozkvedláme a potřeme jím kratší strany plátu a jednu delší. Těsto pomocí papíru na pečení přehneme nejprve z delší strany nepotřené vejcem, přes ni překlopíme druhou stranu plátu (aby se asi 2 cm překrývaly) a lehce přimáčkneme, boky na konci přitiskneme k sobě a přehneme asi 2 cm. Celý štrůdl potřeme vejcem a dáme i s pečícím papírem na plech. Pečeme v předehřáté troubě při 200.C asi 25 minut dozlatova. Hotový štrůdl necháme vychladnout a pak jej cukrujeme moučkovým cukrem.Ukazka |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |