Kynuté buchty podle hradecké babičky PDF Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Radka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20

Suroviny

250 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
90 g cukru krupice
90 g Hery
špetka soli (ne moc, kvůli kynutí)
citronová kůra
1/2 vanilkového cukru
1/4 l vlažného mléka
40 g kvasnic
2 vejce

Postup

Smícháme mouku se solí, uděláme v ní na válu ïůlek a do něj nasypeme cukr. Přidáme vejce, kvasnice a sběračku mléka. Necháme vzejít kvásek. Pak nalijeme rozpuštěnou vlažnou Heru kolem mouky! (ne do kvasnic) a mléko do Hery. Pečlivě vypracujeme řidší těsto. Nakrájíme na kousky, které plníme tvarohovou, makovou nebo povidlovou náplní. Klademe do pekáče vyloženého pečícím papírem vedle sebe každou buchtu potřenou olejem. Dáme do trouby, neotvíráme ji, dokud buchty necítíme.