Kynuté buchty podle hradecké babičky |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Radka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20 |
Suroviny250 g polohrubé mouky250 g hladké mouky 90 g cukru krupice 90 g Hery špetka soli (ne moc, kvůli kynutí) citronová kůra 1/2 vanilkového cukru 1/4 l vlažného mléka 40 g kvasnic 2 vejce PostupSmícháme mouku se solí, uděláme v ní na válu ïůlek a do něj nasypeme cukr. Přidáme vejce, kvasnice a sběračku mléka. Necháme vzejít kvásek. Pak nalijeme rozpuštěnou vlažnou Heru kolem mouky! (ne do kvasnic) a mléko do Hery. Pečlivě vypracujeme řidší těsto. Nakrájíme na kousky, které plníme tvarohovou, makovou nebo povidlovou náplní. Klademe do pekáče vyloženého pečícím papírem vedle sebe každou buchtu potřenou olejem. Dáme do trouby, neotvíráme ji, dokud buchty necítíme. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |