Roláda pražské babičky PDF Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Katka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20

Suroviny

6 bílků
6 žloutků
60 g cukru
120 g hrubé mouky

Krém:
kakao
máslo
cukr

na posypání:
strouhaný kokos

Postup

Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme do něj žloutky, cukr a mouku. Na plechy vyložený pečícím papírem nalijeme těsto a pečeme v předehřáté troubě na vysoký stupeň cca 230.C, dokud těsto nezrůžoví (asi 10 - 15 minut). upečený piškot ještě horký i s pečícím papírem stočíme po delší straně do rolády a necháme vychladnout.
Krém: smícháme máslo s kakaem, pro levnější variantu nahradíme část másla kaší, uvařenou ze 2 lžic hrubé mouky a vody, kaši pak rozmícháme elektrickým šlehačem s máslem a kakaem.
Roládu opatrně rozvineme, plát namažeme krémem (trochu si ho necháme na pomazání rolády). Pevně zarolujeme a potřeme zbytkem krému celou roládu. Sypeme strouhaným kokosem.