Roláda pražské babičky |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Katka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20 |
Suroviny6 bílků6 žloutků 60 g cukru 120 g hrubé mouky Krém: kakao máslo cukr na posypání: strouhaný kokos PostupZ bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme do něj žloutky, cukr a mouku. Na plechy vyložený pečícím papírem nalijeme těsto a pečeme v předehřáté troubě na vysoký stupeň cca 230.C, dokud těsto nezrůžoví (asi 10 - 15 minut). upečený piškot ještě horký i s pečícím papírem stočíme po delší straně do rolády a necháme vychladnout.Krém: smícháme máslo s kakaem, pro levnější variantu nahradíme část másla kaší, uvařenou ze 2 lžic hrubé mouky a vody, kaši pak rozmícháme elektrickým šlehačem s máslem a kakaem. Roládu opatrně rozvineme, plát namažeme krémem (trochu si ho necháme na pomazání rolády). Pevně zarolujeme a potřeme zbytkem krému celou roládu. Sypeme strouhaným kokosem. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |