Štrůdl (Jablečný závin) |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20 |
Suroviny500 g hladké mouky300 g Hery 1 vejce a 1 žloutek 5 lžíc mléka špetka soli 1 vanilkový cukr 1 lžíce octa jablka skořicový cukr rozinky ořechy případně strouhanka vejce na potření PostupZ mouky, Hery, vejce, žloutku, vanilkového cukru, mléka, octa a špetky soli vypracujeme hladké těsto. Vyválíme placku, kterou pokryjeme strouhanými jablky, z jedné strany necháme asi 7 cm těsto nepokryté. Jablka posypeme skořicovým cukrem (je možno i cukrem krupicí, pokud jsou jablka kyselá), drcenými ořechy a rozinkami. Prázdné těsto a kraje potřeme rozkvedlaným vejcem. Zabalíme roládu, začínáme od posypaného konce. Těsto dáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozkvedlaným vejcem.Poznámka: Aby se jablka do těsta nevsákla, můžeme napřed posypat těsto strouhankou a potom na něj dát jablka. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |