Štědrovečerní bomba |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Radka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:24 |
Suroviny1/2 litru plnotučného mléka nebo smetany100 g hrubé mouky 150 g práškového cukru 30 g kakaa rybízová zavařenina ořechy nebo mandle 3 žloutky vanilka citrónová kůra kandované ovoce 1 dl oleje rum nebo griotka na pokapání piškotů piškoty (kupované nebo různé úlomky piškotových těst z předvánočního pečení) PostupMléko, žloutky, cukr, olej, mouku, vanilku a citrónovou kůru uvaříme za stálého míchání na tuhý krém. Po odstavení ze sporáku šleháme metlou do vychladnutí. Hlubokou kulatou mísu prolijeme studenou vodou, na dno dáme malou vrstvu krému, pak vrstvu piškotů, ořechů a ovoce a pak zase vrstvu krému obarveného kakaem. Vrsty světlého a tmavého krému a vrstvy ovoce a piškotů střídáme, až je mísa plná.Bombu připravujeme buï brzy ráno nebo den předem a dáme ji do ledničky. Před podáváním bombu vyklopíme na plochou mísu, ozdobíme čerstvým ovocem (banány, pomeranče, ananas,...) a navršíme šlehačku. Polijeme nezředěným kondenzovaným kakaem, posypeme ořechy a hoblinkami čokolády a podáváme. Poznámka: Šlehačku můžeme nahradit zmrazenou polárkovou pěnou. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |